Odiseea umana si Piramidele

Odiseea umana si Piramidele

O piramidă este o structură ale cărei suprafețe exterioare sunt triunghiulare și converg la un singur punct în partea de sus, apropiindu-se ca forma de  o piramidă în sens geometric. De mii de ani, civilizații din întreaga lume au folosit acest design arhitectural pentru morminte, cetăți si temple. Odiseea umana si Piramidele – un subiect fascinant.

piramide

Studii convingătoare sugerează că multe dintre aceste piramide au fost aliniate cu evenimente astronomice, cum ar fi solstiții, eclipse si chiar emisferele Pamantului.

Mesopotamienii au construit cele mai vechi structuri piramidale cunoscut sub numele de zigurate (de exemplu Tepe Sialk și ziguratul din Ur). În cele mai vechi timpuri, acestea au fost pictate in aur si bronz. Ziguratele au fost considerate a fi locuința zeilor, și fiecare oraș avea propria sa divinitate ca patron ce stapânea peste mare, cer, pământ, etc.

În Egipt, piramidele erau structuri uriașe construite din cărămidă sau piatră. Zeul soarelui Ra, considerat parintele tuturor faraonilor, se spunea ca s-ar fi creat el insusi dintr-o movilă în formă de piramidă, înainte de a crea toti  ceilalți zei. Ele au fost de multe ori acoperite cu calcar alb, în scopul de a le da un aspect strălucitor (ca o trimitere la razele Zeului Soarelui).

Piramidele Nubian din Sudan au servit ca morminte pentru regii și reginele Jebel Barkal și Meroe. Aceste piramide nubiene au caracteristici diferite față de cele egiptene, construite la unghiuri mult mai abrupte. Aceste morminte mari inca se mai construiau în Sudan în 300 d.Hr.

Departe in Est, gasim  piramidele construite în China și Coreea între 188 î.Hr. și 675 d.Hr.. Aceste mausolee uriașe au fost construite pentru primii împărați din China și rudele lor. Vechii chinezi credeau că atunci când a murit un împărat, sufletul lor a intrat în viața de apoi, așa mausoleele au fost construite ca palate cerești pentru  viața de apoi.

Tot confortul de zi cu zi din viața lor din trecut, urma sa le fie asigurat în  viața de apoi. Acest lucru era facut prin ingroparea unor funcționari, însoțitorii, bunuri, animale de companie, soții, tutorii, concubine, alimente și băuturi  alaturi de ei.  Nu era ceva neobișnuit pentru acele vremuri să fie omorâți oameni pentru a fi îngropați cu stăpânul lor, dar cum dinastii a evoluat lut replici înlocuit un lucru real.

In cultura indoneziana, de asemenea, gasim structuri piramidale, cum ar fi templele Borobudur și Prang. Aceste piramide s-au bazat pe convingerile native ca munții și locurile înalte sunt lăcașul spiritului strămoșilor.

Peste Oceanul Pacific, o serie de culturi mezoamericane, de asemenea, au construit structuri in forma de piramida. Ei au fost de obicei în trepte, cu temple in partea de sus (similar cu ziguratele din Mesopotamia). Aceste temple au fost deseori folosite ca locuri pentru sacrificii umane. „Piramida Soarelui” în Teotihuacán înseamnă „locul unde oamenii devin zei”. Ei susțin că piramidele lor au fost instrumente pentru transformarea sufletului după moarte, la fel cum credeau si egiptenii.

O forma mai recentă de structuri de piramizi  au fost construite de către polinezieni, cunoscute sub numele de Pa (forturi sacre). Aceste structuri in trepte au fost sculptate de varfuri de deal, formând o piramidă ca formă, și au fost deseori folosite ca așezări defensive. Polinezienii au crezut aceste lucrari de excavare au fost dotate cu „mana”, o energie spirituală care le-a acordat putere și autoritate.

Tema comună care leagă toate aceste structuri piramidale este moartea, autoritatea și nemurirea. Aceste temple literalmente păreau a îndumnezei ocupanții lor, care au continuat sa se ​​pronunțe din ceruri, moștenirea lor fiind garantata și eternizata de minunatele monumente ale anticilor.

Posted in Scoala Vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *