Lectii de viata

10295101_1418922055053070_2058860859964326587_oLectii de viata       

    Până când copiii vor fi absolvit liceul, vor fi învățat cum să rezolve probleme complexe de matematica, să realizeze eseuri critice și poate chiar să scrie propriile programe de calculator. Dar lecțiile și abilitățile cele mai valoroase vor fi, probabil, predate în afara clasei, mai ales de către părinți sau de către alți adulți, vorbim despre lectii de viata. Înainte de a ajunge pe cont propriu, ce lecții de viață crezi că ar trebui să învețe un copil? 

        Am putea vorbi mai înainte despre deprinderi de viață pe care toată lumea ar trebui să le știe, cum ar fi sa știi să-ți coși un nasture, dar aici vom vorbi și despre tipurile de aptitudini pe care copii ar trebui să le învețe ca să devină niște adulți fericiți, independenți și de succes, sa învețe când și cum să spună NU și cum să treacă peste un eșec.
Nu e ușor să ,,predai” aceste lecții copiilor (și uneori le vor învăța prin calea cea mai grea, din greșeli și din proprie experiență). De aceea vă propun să construim aici o listă cu cele mai bune învățăminte pe care le putem oferi copiilor, prin intermediul unor exemple sau discuții obișnuite.

Posted in Scoala Vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *