Elimina mirosurile neplacute din casa – Top 10 moduri

 Mirosuri animale de companie, pantofi ,,aromați”, rufe umede sau mucegăite – mirosurile casnice cotidiene: e posibil ca si cel mai bun deodorant n-ar putea să fie suficient pentru a le neutraliza! Cum poți elimina mirosurile neplacute ? Iată cum poti să vii acasă și te bucuri de mirosul proaspăt și curat.

mirosuri neplacute

10. Elimina mirosurile neplacute ale animalelor de casa cu otet sau frunze de ceai

Magica substanță oțet este foarte eficienta pentru dezodorizarea încăperilor și animalelor de companie. Oțetul neutralizează atât mirosurile noi cât și vechi, ale animalelor de companie dacă-l pulverizați pe covoare.

Dezodorizeaza o cameră cu un bol de oțet. Dacă mirosurile îngrozitoare provin din pisicii (care se presupune a ajuta la reducerea mirosului!), puteți amesteca frunze uscate de ceai în litiera.

9. Dezinfecteaza aproape orice cu nisipul folosit  pentru litiera pisicii

Pe de altă parte, pentru mirosul care provine din afara litierei, nisipul igienic folosit în mod obișnuit pentru litieră ar putea face minuni: în pantofii mirositori, in frigider, la partea de jos a coșurilor de gunoi și găleți de gunoi. Nisipul pentru litiera absoarbe mirosurile, chiar și cele de mucegai din hainele scoase din depozit, dar va trebui să-l schimbați periodic lao săptămână sau cel puțin înainte de a se umezi.

nisip litiera

8. Puneți ziare în cutiile din plastic pentru a îndepărta mirosul din ele

Recipientele din plastic absorb mirosurile obiectelor pe le-ați stocat în ele, uneori chiar și la mult timp după spălarea lor. Mototoliți câteva pagini de ziar și păstrați-le în recipiente, iar la următoarea utilizare veți găsi un recipient fără miros.

7. Elimina mirosurile neplacute de la coșurile de gunoi și frigidere cu ziare

Da, ziarele din nou! Un ziar mototolit poate ține locul bicarbonatului de sodiu pentru dezodorizarea oricăror cutii, recipiente sau containere din casa dumneavoastră: cutii de pantofi, dulapuri și frigidere.

6. Împrospătează mirosul din dulap cu niște creta

Pune câteva crete în dulap și vor absorbi umezeala, care ar putea astfel preveni ca hainele sa capete un miros urat.

5. Elimina mirosul de fum din haine și alte articole cu foi de uscător

Foile de uscător sunt salvarea. În cazul în care ai lucruri cu miros persistent de fum in ele, încercați să le puneți apoi în saci etanși de plastic împreună cu o foaie de uscător sau două. Pentru mobilier și alte obiecte impregnate cu fum, avem alte sugestii….

usturoicum-sa-tai-ceapa-fara-sa-plangi-metode-testate-si-incercate

 

 

 

4 Scapă de mirosul de usturoi sau ceapa de pe mâini prin frecare cu un obiect din oțel inoxidabil

Poate că nu întâlniți prea des problemele de miros de mai sus. Șanse sunt, însă, dacă gătiți sa căpătați ceva miros de usturoi sau ceapa pe mâini. Soluția rapidă: frecați-vă pe mâini cu ceva care este din otel inoxidabil, o lingură sau chiar pe marginea chiuvetei sub apa rece. Adio miros persistent de gătit!

3. Neutralizeaza sudoarea cu praf de copt

Bicarbonatul de sodiu neutralizează pH-ul sudorii tale, scăzând și numărul bacteriilor cauzatoare de miros pe axile și picioare. Cu alte cuvinte, este un deodorant natural.

halena

2. Învață cum sa scapi de mirosul urât al gurii (halena) odată pentru totdeauna.

Nu fi jenat, halena ne afectează pe mulți dintre noi. Dar există o mulțime de lucruri pe care le puteți face în acest sens, de la a vedea dacă ai o respirație urat mirositoare și pana la rezolvarea acestei probleme cu ,,ingrediente” cum ar fi scorțișoara dar si o buna igiena orala.

1. Dacă aveți dubii, încercați oțet, bicarbonat de sodiu, ziare, nisip de litiera sau foi de păr

Multe dintre sfaturile de eliminare a mirosurilor implica aceleași ingrediente: oțet, bicarbonat de sodiu, ziare și foi de uscător. Deci, ar trebui să aveți, probabil, aceste elemente la îndemână pentru a rezolva cele mai multe probleme provocate de miros, ieftin și natural. (Oțetul îndepărtează mucegaiul, mirosul de prosoape și rufe umede, precum și mirosul persistent de alimente.) Spre deosebire de odorizante, nu acoperă mirosurile, ci mai degrabă lucrează pentru a absorbi umezeala și neutraliza cauzele acestor mirosuri. Atât tu cât și casa veti mirosi proaspăt și plăcut.

Posted in Job vs. timp liber, Scoala Vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *