Cum sa adaugi un ton de apel personalizat pe iPhone

Foarte multi posesori de iPhone nu stiu ca pot adauga tonuri de apel personalizate in telefonul lor. iPhone nu foloseste mp3-uri pentru rington-uri, iar pentru a adauga unele noi in acesta, trebuie sa cumparati din iTunes melodia dorita. In cazul in care melodia dorita nu se gaseste in iTunes sau doriti sa adaugati melodiile preferate se poate face acest lucru. Exista mai multe metode pentru a aduga melodiile preferate ca ton de apel in iPhone. Din articol vei afla doua metode prin care vei sti cum sa adaugi un ton de apel personalizat pe iPhone.

In cazul in care doriti sa transformati un mp3 din calculatorul vostru in ton de apel pentru iPhone, puteti face acest lucru astfel:

1. Prima metoda

Transformand un fisier mp3 din calculator cu ajutorul iTunes.
Trebuie sa deschideti iTunes.

itunes
Gasiti melodia care doriti sa o transformati in ton de apel pentru Iphone. Ascultati melodia si alegeti o parte din ea pe care sa o folositi, de obicei este refrenul. Un ringtone nu poate depasii 30 de secunde. Puteti taia melodia si sa pastrati secmentul dorit sau va puteti nota (ori retineti) timpul de start si timpul de stop pentru fragmentul care va place.
Copiati cu drag and drop melodia (sau segmentul) dorit in iTunes.
Dati click dreapta pe melodia adaugata de voi in „Music” si alegeti optiunea „Create AAC Version” (in cazul in care melodia este deja taiata si are 30 sec) sau selectati „Get Info” in cazul in care melodia este intreaga.
Click pe tabul Options si apare o fereastra noua.
Tasteaza timpul de start in casuta “Start Time” – minute:secunde (exemplu 1:21)
Tasteaza timpul de stop in casuta “Stop Time.” (la fel ca in exemplul de mai sus si nu utati ca nu trebuie sa depaseasca mai mult de 30 de secunde pentru bucata pe care vrem sa o folosim ca ton de apel)
Click OK
Click dreapta pe melodie din nou si selectati “Convert Selection to AAC.”.
Asteptati sa transforme melodia din mp3 in AAC. iTunes va crea o copie.
Cautati fisierul creat. Trebuie sa-l gasiti in „User > Music > iTunes > iTunes Music” si va avea extensia m4a
Modificati extensia m4a a fisierului cu m4r
Dupa ce ati schimbat extensia „tragi” (drag and drop) fisierul respectiv in campul „Ringtones” (sau Tones, dupa caz) din iTunes
Conectati iPhone-ul la iTunes si sincronizati.
In telefon la Settings > Ringtone gasiti noul ton de apel.

2 .A doua metoda

Mult mai simplu si comod puteti prelucra online free melodia favorita din care sa extrageti segmentul dorit pentru ton de apel pe site-ul Free-Ringtones.cc

free-ringtones
Accesati site-ul de mai sus iar in centrul paginii gasiti o sectiune unde puteti urca melodia dorita sau link-ul unei melodii de pe YouTube, pe care sa o transformati in ton de apel pentru iPhone-ul vostru.
Apasati butonul „Browse”, selectati fișierul .mp3 dorit, apoi pe OK pentru a incepe upload-ul, respectiv postati link-ul catre clipul musical de pe YouTube si apasati butonul „Upload”.
Dupa ce melodia a fost urcata cu succes, veti fi redirectionati catre o pagina unde puteti edita (taia) melodia respectiva astfel incat sa depaseasca limita de 30 de secunde. Pe aceasta pagina puteti asculta melodia, alege exact de unde sa inceapa si unde sa se termine.
Dupa ce ati terminat de editat melodia respectiva, trebuie sa alegeti o categorie pentru aceasta si sa-i dati o denumire, dupa care apasati pe butonul „Create Ringtone”.
Veti fi redirecționati catre o pagina care o sa afiseze melodia respectiva impreuna cu cateva informatii despre aceasta (denumirea pe care ati ales-o mai devreme, dimensiuniea acesteia etc.). De pe aceasta pagina puteti descarca in calculator tonul de apel creat in formatul necesar cu extensia .m4r

O alta posibilitate foarte comoda si simpla, puteti merge pe site-urile audiko.net sau zedge.net, de unde puteti descarca direct tonuri de apel in formatul .m4r gata prelucrate.

audiko.net

Dupa ce ati descarcat tonul de apel (direct de pe site-urile amintite mai sus sau cea prelucrata online de voi in calculatorul vostru, trebuie sa o copiati in iPhone si sa o setati ca ton de apel.
Puteti face acest lucru prin metoda descrisa mai sus cu drag and drop sau pur si simplu dati dublu click pe tonul de apel din calculator, iTunes se va deschide automat si o va introduce in tab-ul denumit „Ringtones”, iar mai departe nu ramane decat sa sincronizati ceea ce ati adaugat in iTunes cu iPhone-ul vostru.
Dupa sincronizarea iPhone-ului, accesati meniul Settings al acestuia, apoi sectiunea Sounds > Ringtone si selectati rington-ul pe care tocmai l-ati creat.

iphone ringtone

Posted in Computere si electronice, Cum sa .., Fă chiar tu and tagged , , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *