Cum recuperati fotografiile pierdute de pe camera foto sau din telefon

 

Recuperarea fotografiilor poate fi ușoara, grea, sau imposibila si depinde de o serie de factori. Un factor important este unde sunt stocate fotografiile. Dacă sunt pe un card amovibil, cum ar fi un card SD, sunteți norocosi. Dacă sunt în memorie interna a telefonului, e o problemă mult mai gravă. Din acest articol aflati cum recuperati  fotografiile pierdute de pe camera foto sau din telefon.
Oricum, cu cat ati facut alte poze pe acest mediu de stocare, cu atat e mai puțin probabil că veți vedea vreodată acele imagini din nou. Deci, dacă acestea sunt pe un card de amovibil, scoateți cardul imediat. Dacă sunt în memoria internă a telefonului, utilizați telefonul cât mai puțin posibil, doar apeluri și texte. Păstrați-l în acest fel până când fie restaurați cu succes imaginile sau să renunțe.

sdcard

sdcard

Dacă fotografiile sunt pe o cartelă amovibila gen SDCARD

Descărcați și instalați Recuva Piriform, versiunea gratuita de Windows. Probabil ai deja o modalitate de a conecta cardul la PC. Dacă nu, puteți cumpăra un adaptor de card SD, sau un adaptor MicroSD, pentru mai puțin de 30 de lei.
Cu cardul conectat la PC, deschideti Recuva și scanați cardul (care apare ca o unitate portabilă). Recuva va găsi aproape sigur cele mai multe fotografii. Copiați-le in PC.

recuva fotografii recuperate

recuva fotografii recuperate

Dacă fotografiile sunt în memorie interna a telefonului

Dacă telefonul dvs. ruleaza o versiune veche de Android, vă puteți conecta telefonul la PC printr-un cablu microUSB, și selectați opțiunea Mass Storage USB de pe telefon (trage în jos bara de notificare din partea de sus a ecranului și apăsați USB icon). Asta se transformă în mod eficient telefonul într-o unitate externă, și puteți folosi Recuva (a se vedea mai sus) pentru a restaura.
Din păcate, Android a dezactivat stocare pe SDCARD odata cu versiunea 4.4.2. Există instrumente care pot scana telefonul de pe PC și recupera fișierele, dar nu la fel de ușor și rapid sau gratuite ca Recuva. Cel mai bun este, probabil, MobiSaver EASEUS pentru Android. Instalați acest program în Windows, conectați telefonul, și urmați instrucțiunile. Dar va necesita, probabil, să root-ati telefonul.
Versiunea demo gratuita vă va arăta care fișiere sunt recuperabile. Veți avea nevoie pentru a plăti 120 de lei pentru versiunea completă, care le poate recupera. Există, de asemenea o versiune iOS.

Dacă nimic altceva nu merge

În cazul în care nici Recuva nici MobiSaver nu pot restaura fișierele, contactați un serviciu de recuperare pentru mediile de stocare. Dar va trebui să pui in balanta dacă pretul platit acolo, destul de piperat, merita pentru fotografiile care vor fi recuperate.

serviciu specializat foto poze sterse

serviciu specializat foto poze sterse

 

 

Cum poti evita acest dezastru în viitor ???

mega logo

 

Luați aceste măsuri pentru a evita astfel de dezastre în viitor:
Faceti-va un cont de cloud, cateva servicii disponibile, cu care puteti sincroniza folderul de fotografii sunt Dropbox, Mega sau pentru utilizatorii de iPhone, iCloud și instalați aplicația corespunzatoare pe telefon (Android sau iOS). Activati caracteristica Sincronizare Camera. Fotografiile vor încărca automat in Cloud ori de câte ori telefonul are o conexiune Wi-Fi.

dropbox icloud

 

 

 

 

.
.

Fa un obicei din a copia fotografiile pe PC sau pe un alt dispozitiv de stocare cât mai des posibil, chiar și atunci când ești în vacanță.
Dacă utilizați un telefon Android, puteti salva fotografiile pe cardul SD.

In final, puteti vedea aici un tutorial video din care puteti afla cum sa recuperati fotografiile pierdute cu ajutorul Recuva:

Posted in Computere si electronice and tagged , , , , , , , , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *