Cele mai relaxante melodii

Motto:                                   
,,De poţi fi calm când toţi se pierd cu firea/ În jurul tău[..]”
Daca – Rudyard Kipling

Cei mai mulți oameni asculta o anumita melodie sau un artist, cand vor a se relaxa. Multi oameni simt că muzica îi ajută să se relaxeze sau se calmeze. Savantii din Marea Britanie, insa,  au ,,disecat” aceasta senzatie până la știință, pentru a afla cum sa realizeze cele mai relaxante melodii.

Potrivit Academiei Britanice de Terapie prin Sunet, piesa „Weightless” este piesa cea mai relaxantă creată vreodată. Instituția, în colaborare cu trio-ul englez Marconi Union, a produs o piesa liniștitoare prin chintesența sa, folosind numeroase teorii științifice care sunt cunoscute a avea efecte calmante.

relax music 1

Studiul a fost realizat pe 40 de femei, carora li s-a cerut sa rezolve jocuri de puzzle intr-un timp dat, în scopul de a le crea un mediu stresant. Femeile au fost conectate la senzori pentru a testa pulsul și presiunea arteriala în timp ce ascultau diferite piese muzicale.

Dr. David Lewis-Hodgson, director de cercetare la ,,Mindlab International”, cel care a condus studiul, a declarat ca rezultatele au aratat in mod clar ca melodia „a indus cea mai mare relaxare – mai mare decât oricare dintre celelalte melodii testate … De fapt,” a subliniat el , „Weightless a fost, pentru multe femei atât de relaxant incât au ațipit și v-aș sfătui să nu șofați în timp ce ascultați melodia, deoarece ar putea fi prea periculos.”

relax - natura

Studiul, cu scopul de a realiza ele mai relaxante melodii, comandat de Rodox Spa, a arătat că, atunci când a fost ascultat Weightless, a determinat o scădere a anxietătii generale cu 65 la suta. Compoziția de opt minute contine ritmuri create cu instrumente convenționale, cum ar fi chitara si pian, dar include, de asemenea, sunete naturale și pune în aplicare principiile specifice de terapie prin sunet pentru a calma ascultătorul.

Ritmul cântecului incepe de la 60 de batai pe minut, dar apoi incetineste treptat până la 50, provocând scaderea ritmului cardiac al ascultătorului pentru a se potrivi ,,BPM”-ului (ritmului) melodiei. Potrivit publicatiei ,,The Telegraph”, nu există părți repetitive în cântec. Acest lucru a fost intentioant realizat pentru a preveni creierul de la a anticipa ceea ce se va întâmpla în continuare, permițându-i practic a se „opri.”

Lyz Cooper, fondator al Academiei Britanice de Terapie prin Sunet, a declarat pentru The Telegraph că este încrezător că munca oamenilor de stiinta de la Academie si a trio-ului Union Marconi a dus la crearea „celui mai relaxant cântec din lume.”

Top 10 – Cele mai relaxante  melodii

Va prezentăm, mai jos, o listă cu cele mai relaxante melodii, inclusiv „Weightless”:

1. MARCONI UNION, “WEIGHTLESS”

 

2. AIRSTREAM, “ELECTRA”

 

3. DJ SHAH, “MELLOMANIAC (CHILL OUT MIX)”

 

4. Enya, “Watermark”

 

5. Coldplay, “Strawberry Swing”

 

6. Barcelona, “Please Don’t Go”

 

7. All Saints, “Pure Shores”

 

8. Adele, “Someone Like You”

 

9. Mozart, “Canzonetta Sull’aria”

 

10. Cafe Del Mar, “We Can Fly”

 

 

 

Sursa:

,,Listen to the 10 Most Scientifically Relaxing Songs in the World” – Alex LAFOSTA, http://www.ryot.org

 

Posted in Job vs. timp liber, Scoala Vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *